Cleaning

Professionele reiniging

Eikelenboom Cleaning BV is een specialist in het reinigen van tankwagens die vloeibare food & feed producten vervoeren. Het bedrijf beschikt over drie geavanceerde reinigingsstations met gestandaardiseerde wasprogramma’s in Bergen op Zoom, Amsterdam en Ardooie (BE). Hier wordt uitsluitend gewerkt met goedgekeurde, Food Grade reinigingsmiddelen volgens de kwaliteitsnormen van onze klanten. 

De locaties bevinden zich op een steenworp afstand van grote verladers/laadstations. Door de optimale ligging van de drie reinigingsstations hoeven er minder aanrij kilometers gereden te worden. Dit scheelt dus veel tijd (en dus geld) voor de klant.

Met meer dan 60 jaar ervaring in het transporteren van voedingsmiddelen weet Eikelenboom exact wat er van een cleaningpartner verwacht wordt. Dankzij deze opgedane ervaring is food safety een absolute garantie en zijn wij in staat om de wensen van de klant nog beter tegemoet te komen.

Sinds 2017 beschikt onze vestiging in Ardooie (voorheen Bevernaegie) over een eigen reinigingsstation. De ideale ligging in Ardooie en de state-of-the-art installatie zijn voor veel vervoerders in de regio een reden om te kiezen voor onze cleaning services.

Contact opnemen
eikelenboom cleaning heet water

Wat biedt Eikelenboom?

Geborgd cleaning systeem

Het gehele proces is PLC geborgd en wordt van A tot Z gemonitord. Onze reinigingsstations zijn uitgerust met geavanceerde wasprogramma's. Deze programma's zijn gebaseerd op de preloadgeschiedenis, het type apparatuur en klant-specifieke verzoeken. Door geautomatiseerde programma's te gebruiken, kunnen we ons concentreren op de reiniging en verhoging van de voedselveiligheid. Naast onze basisreiniging kunnen we ook steriele en/of religieuze procedures aanbieden voor tank en uitrusting.

Afgekoppeld reinigen

Elke transportspecialist weet dat de loonkosten een grote kostenpost zijn. Daarom bieden wij afgekoppelde reinigingen aan, de zogenaamde haal- en breng service.

Kosher / halal reiniging

Op verzoek van de opdrachtgever kunnen onze reinigingen aangepast worden aan specifieke klantwensen. Hierbij kan gedacht worden aan steriele-, Kosher- en Halal-reinigingen.

Reparatie service

Op al onze locaties is een onderhoudsservice te vinden voor kleine reparaties. Onze werkplaats van onze vestiging in Ardooie (B) is uitgerust voor het uitvoeren van grote reparaties.
Eikelenboom Ardooie BE
eikelenboom cleaining ibc

Reinigen IBC’s (Intermediate Bulk Container)

In onze reinigingsstations beschikken wij over ‘dedicated’ ingerichte reinigingsbanen voor de reiniging, sterilisatie en droging van IBC’s, maar ook andere ladingdragers.

Voedselveiligheid
Eikelenboom is te allen tijde op de hoogte van de strenge eisen rondom het vervoer van levensmiddelen, mede doordat Eikelenboom deel uitmaakt van het bestuur van de Association of Tankcleaning Companies Netherlands (ATCN). Hiernaast zijn de HACCP-principes door en door bekend bij de medewerkers en voldoet Eikelenboom aan de norm EFTCO. Het betrouwbare voedselveiligheidssysteem wordt op meerdere momenten getoetst door middel van protocollen, transparante controles, traceerbare reinigingen en audits.
Gekwalificeerde schoonmaakdiensten
Eikelenboom is een ATCN/EFTCO erkend reinigingsstation, gecertificeerd voor kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen. De effectiviteit van onze schoonmaakdiensten wordt gemeten door een kwaliteitsprogramma bestaande uit verschillende parametercontroles, waarvan de belangrijkste zijn geïntegreerd in het geautomatiseerde proces. Dit ondersteunt een faalveilige wasoperatie. Wij werken alleen met vakbekwaam personeel en voedselgoedgekeurde reinigingsmiddelen.

Voedselbescherming
Om het veiligheidsniveau te verhogen, is al onze gereinigde apparatuur voorzien van unieke zegels. In samenwerking met onze opdrachtgevers kunnen wij waar nodig aanvullende beveiligingsmaatregelen doorvoeren. Al onze terreinen zijn omheind en buiten kantooruren niet toegankelijk.

Eikelenboom_Cleaning_BoZ
Eikelenboom extra services

Extra services

Voor het verwarmen van containers of trailertanks met stoom of heet water maken wij gebruik van computergestuurde opwarminstallaties. 

Naast onze schoonmaakdiensten kunnen we ook voordelen bieden zoals parkeerdiensten, verwarmingsdiensten en opslag.

Dient de lading of de tank eerst getest te worden? Geen probleem. Wij bieden diverse testen aan zoals ATP, een troebelheidstest, een allergenen- en Ph test.

Meer weten over onze diensten? Bekijk onze services pagina.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Contact opnemen
Eikelenboom Cleaning logo Algemeen
Eikelenboom is sinds 1958 een toonaangevende speler binnen de tankcleaning met eigen cleaning locaties in Amsterdam (vanaf 1990), Bergen op Zoom (vanaf 1996) en Ardooie in België (vanaf 2017). Deze drie vestigingen zorgen voor een goede vertegenwoordiging binnen de gehele BeNeLux.
Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u onze tarieven opvragen? U vindt onze contactgegevens op de contactpagina
Copyright © 2024 Eikelenboom. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
user linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram