• - Eikelenboom European Food Transport - Nieuws detail - Tanktransport Vloeibare Levensmiddelen -
  • - Eikelenboom European Food Transport - Nieuws detail - Tanktransport Vloeibare Levensmiddelen -
  • - Eikelenboom European Food Transport - Nieuws detail - Tanktransport Vloeibare Levensmiddelen -

Eikelenboom kiest voor lichtgewicht

Eikelenboom European Food Transport BV heeft onlangs vijf Volvo FH Light Concept trucks in gebruik genomen. De lichte trekkers worden voorzien van een lichtgewicht trailer waardoor de combinatie een netto laadvermogen van 32 ton heeft. De trucks worden ingezet voor het transport van vloeibare plantaardige vetten en oliën tussen Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk en werden geleverd door Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

De voornaamste reden voor aanschaf van Light Concept trucks is het lage eigen gewicht van de voertuigen en van de trailers. Ary Eikelenboom, directeur van Eikelenboom legt uit: “Door het lage eigen gewicht van de combinatie bereiken we een zo hoog mogelijk laadvermogen. Dit is in onze branche uitermate belangrijk. We kunnen nu in de verschillende landen waar wij leveren een maximaal toegestaan tonnage vervoeren. Bovendien zijn er ondanks het lagere gewicht geen concessies gedaan aan de traditionele Volvo-veiligheid.”

De trucks zijn uitgerust met een veiligheidspakket met daarin Adaptive Cruise Control (ACC) en Forward Collision Warning met noodremfunctie. Ook beschikken de Volvo’s over de automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift. De trailers van het merk VANHOOL zijn voorzien van een automatisch systeem, het zogenaamde SAFE concept (Sealing Access Flawless Evaluation). Het systeem biedt meer veiligheid bij het laden en lossen en een snellere afhandeling van controles voor de chauffeur.

“De Volvo Light Concept truck heeft het ideale gewicht voor bulk- en tanktransport. Met de introductie van Euro 6 is het verlagen van het truckgewicht een stuk moeilijker geworden. Wij zijn er echter toch in geslaagd veel kilo’s te besparen, vergeleken met de vorige generatie Volvo FH”, verklaart Tobias van Lieshout, Dealer Sales Manager bij Volvo Trucks Nederland.

”Het lage eigen gewicht van het voertuig in combinatie met Euro 6 én het feit dat de Volvo FH een betrouwbare truck is, gaf voor ons de doorslag in onze keuze voor dit voertuig. Bovendien beschikt de FH over een zeer comfortabele en ruime cabine. We zijn er allemaal erg blij mee”, besluit Ary Eikelenboom.

Eikelenboom European Food Transport BV

Eikelenboom European Food Transport BV verzorgt het transport van vloeibare levensmiddelen voor de levensmiddelenindustrie, zoals plantaardige oliën en vetten, vruchtensappen en vloeibare suikers. Eikelenboom heeft zich ontwikkeld tot een all round logistiek dienstverlener in de foodsector en heeft vestigingen in Bergen op Zoom, Rotterdam, Amsterdam en Ardooie (België). Binnen het bedrijfsbeleid wordt naast efficiency in toenemende mate focus gelegd op duurzaamheid.

 

Voor het originele persbericht, klik hier

Ga terug

Algemene voorwaarden Sitemap

chauffeurlogin